Blogi

Muutosten vuosi

01.01.2023

On mukava muistella hetki mennyttä vuotta 2022. Alkuvuodesta mielessä pyöri eniten omat tulevat 30v. juhlat. Halusin pitää hirmuiset bileet. Minua on aina kiehtonut vieraat kulttuurit ja niiden tavat ja yritin ottaa palasia niistä juhliini.  Oli ihana jakaa näitä kokemuksia minulle tärkeimpien ihmisten kanssa. Juhlat olivat ihan mahtavat! Niistä tallentui monta hyvää muistoa sitten kiikkustuolille mietittäväksi. Kesällä pidin myös viikon loman, joka oli mukavaa vaihtelua. Mieleen jäi yhdet Timon metsästysporukoiden aloitusjuhlat, joista yhtäkkiä löysinkin itseni. En tuntenut sieltä juuri ketään ja taisin olla ainut ihminen, kuka ei metsästänyt, mutta se ei haitannut. Iltaa istuttiin ja valssia tanssittiin aamun pikkutunneille asti.

Loman jälkeen sitten koittikin elämäni mullistavin asia, nimittäin raskaus. Emme olleet mitenkään erityisemmin suunnitelleet raskautta, vaan annoimme asioiden mennä omalla painolla. Molemmat meistä oli hyväksynyt myös sen, ettei raskaaksi välttämättä tulla ja se olisi ollut ok. Kaikella on tarkoituksensa. Mutta se hetki, kun tein positiivisen raskaustestin oli kyllä melkoinen. En voinut muuta, kun laittaa Timolle viestiä töihin. Timo oli kahvihuoneessa viestin lukiessaan ja valahti täysin vitivalkoiseksi. No, siitäkin selvittiin, vaikka osa hänen työkavereistaan olikin heti arvannut, että nyt taitaa Timpasta tulla isä. Raskaudesta halusimme kertoa muille niin myöhään kun mahdollista. Jotenkin se tuntui niin hauraalta asialta ja halusimme yrittää jatkaa normaalia elämäämme mahdollisimman pian. Myös se hetki, kun kerroimme uutisen perheellemme, tallentui täysin kirkkaasti muistiini. Meiltä kysyttiin ultrakuvaa näyttäessämme, että kuka on raskaana? Sitten piti näyttää mahakin, että asian uskottiin olevan totta. Kyllä, me odotamme vauvaa. Ja voi sitä huudon ja ilon määrää, mitä uutinen toi tulessaan. Olen kiitollinen, että poikamme on odotettu ja tervetullut mukaan perheeseemme.

Kävimme myös ystäväni kanssa reissussa kahdestaan ja se oli tosi onnistunut reissu. Matkustimme Kreikkaan viikon reissulle. Otimme aurinkoa ja söimme paikallisia herkkuja. Se oli pitkästä aikaa ensimmäinen ulkomaanreissuni koronan jälkeen ja oli kyllä ihana päästä lomatunnelmaan. Olin jo reissun aikaan raskaana, joten ystäväni tiesi jo silloin salaisuuteni. Oli mukava keskustella hänen kanssaan elämäni uudesta suunnasta ja jakaa kokemuksia tulevasta äitiydestä. Onni on luotettava ja samanhenkinen ystävä. Olen kiitollinen tietäessäni myös hänen kulkevan rinnallani tässä uudessakin tulevassa elämänvaiheessa.

Vuoden 2022 tärkeimmän asian sanoisin kuitenkin kokeneeni opiskeluideni parissa. Olin jo pitkään miettinyt levotonta mieltäni, enkä oikein löytänyt mitään keinoja ymmärtää sitä. Sitten kuin kohtalon sanomana, hain mukaan Life Coach Academyyn opiskelemaan ratkaisukeskeistä valmentamista. Koulutus on muuttanut minua paljon ihmisenä. En ollut käsittänyt kuinka paljon oma mieleni hyvinvointi vaikuttaa jokapäiväiseen elämääni. En ollut osannut ottaa vastuuta itsestäni ja toimistani. En ymmärtänyt kuunnella mieltäni, enkä ymmärtänyt omia tunteitani. Miten suuri merkitys olikaan sillä, että pysähdyin itseeni ja omaan mieleeni. Uskon, että vain pysähtymällä ja kuuntelemalla itseämme ja mieltämme, voimme elää itsemme näköistä, onnellisempaa ja täydempää elämää. Olemme itse vastuussa itsestämme ja omasta hyvinvoinnistamme. Kaikki lähtee meistä.

Oman mieleni tutkiminen on vasta alkutekijöissä ja ymmärrän olevani elämän mittaisella matkalla sen kanssa. Mutta on helpottanut jo paljon löytää keinoja ymmärtää sitä ja toisaalta taas hyväksyä se. Oman mieleni ymmärryksen lisääntyminen on tuonut paljon keinoja ymmärtää myös toisia ihmisiä. Ei enää ärsytäkään niin helposti, kun ymmärtää katsoa asioiden taakse. Moni läheiseni on huomannut minussa tapahtuneen muutoksen ja olen ylpeä siitä. Edelleen välillä huomaan sanovani asioita ilman suodatinta, enkä usko, että tämä piirre koskaan kuluu minusta täysin pois. Huomaan myös kiireen ja stressin vaikuttavan negatiivisesti mieleeni. Mutta nyt minulla on jo työkaluja havaita ja puuttua siihen.

Olen myös ylpeä puolisostani, joka armottomalla ja sitkeällä työllä on koko ajan lähempänä unelmaansa. Missään välissä hän ei ole luovuttanut tai antanut arvostelijoiden haitata, vaan mennyt täysin omaa polkuaan. Ja yleensä, kuten aina, sitkeä työ tuottaa viimein tulosta. Rakastan ja arvostan häntä suuresti. Minun rakas Timo.  Ajattelen, että uusi vuosi tuo tullessaan sen mitä tuo, asiat menkööt omalla painollaan. Minulla on paljon unelmia ja tavoitteita, joita kohti tähtään. Ilman tavoitetta tuntisin oloni tyhjäksi, se on tapani toimia. Nyt kuitenkin osaan kulkea tavoitettani kohti jo hiukan armollisemmin ja itseäni paremmin kuunnellen.

Ihanaa uutta vuotta kaikille meille! Olkoon vuosi 2023 paras vuosi ikinä!

Emmi <3

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *