Kunto­valmennusta
ratsastajille ja hevosalan
ammattilaisille

Emmi Lintunen – Vantunmäen ratsutila

Jos sinä voit hyvin, voi myös hevosesi paremmin

Hei, olen Emmi Lintunen Vantunmäen Ratsutilan yrittäjä, kilparatsastaja, ratsastuksenohjaaja ja personal trainer. Haluan auttaa kaikkia hevosalalla työskenteleviä, kuin myös lajia harrastavia löytämään itselleen sopivan tavan pitää huolta omasta kehosta ja mielestä. Tarjoan monipuolista kuntovalmennusta ratsastuksen harrastajille, kilpaurheilijoille sekä hevosalalla työskenteleville.

Hyvä fysiikka avainasemassa ratsastuksen oppimisessa

Koen, että ratsastajan fysiikan kehittäminen on avainasemassa ratsastuksen oppimisessa. Jo riittävä tasapaino vaatii hyvää fysiikkaa ja on edellytys hyvälle ja turvalliselle ratsastamiselle. Hevonen on reaktiivinen ja liikkuva alusta, joka vaatii niin kehon, kuin mielen hallintaa.

Hyvää kehonhuoltoa, sopiva ruokavalio ja lepoa

Olen työskennellyt isoilla hevostalleilla ja tiedän mitä tallityö vaatii tekijältään. Hyvällä kehonhuollolla vältytään monelta kulumalta ja vammalta ja mahdollistetaan pitkä ja mielekäs työura alalla. On myös ensiarvoisen tärkeää oppia ymmärtämään, minkälainen on hyvä ja omaa terveyttä edistävä ja omaan kulutukseen ja tavoitteisiin sopiva ruokavalio. Unohtamatta tietenkään sitä kaikista tärkeintä eli lepoa ja palautumista.
Maisemakuva, talvi
Mandi ja Minni kisakuva

Osaksi arkea riippumatta lajista tai tavoitteestasi

Kehonhallinta, liikkuvuus, palautuminen ja oikeanlainen ravitsemus on osa kaikkien arkea. Olipa lajisi tai tavoitteesi mikä tahansa, ei näitä asioita voi unohtaa. Autan mielelläni myös muitakin liikkujia, jotka ovat kiinnostuneet kehonhuollosta ja sen hallinnasta ja haluavat voida paremmin.

Kuntovalmennus­palvelut

Kuntovalmennukset ratsastajille

Ratsastajille

Ratsastus on hevosen ja ratsastajan välistä hienosäätöistä kommunikointia. Useasti pohditaan paljon hevosen liikkumista ja kuntoa, mutta unohdetaan miettiä ratsastajan edesottamuksia hevosen selässä. Kun täytyy tuntea pienetkin muutokset hevosen liikkumisessa ja ajoittaa avut oikeaan hetkeen oikeassa ajassa, on selvää, että vaaditaan erinomaista mielen- ja kehonhallintaa. Tarvitaan joustoa, oikeanlaista pehmeyttä ja liikkuvuutta, tasapainoa ja hyvää koordinaatiota. Hevonen on liikkuva alusta ja se vaatii ratsastajan fysiikalta paljon. Ilman hyvää fysiikkaa ei ole hyvää ratsastusta. Ratsastajan fysiikka luo pohjan ratsastukselle.
Kuntovalmennukset ratsastajille

Tallityöntekijöille, kengittäjille ja hevosalan ammattilaisille

Moni hevosalan työ on erittäin ruumiillista työtä ja usein kuuluu sanottavan, että ei tarvitse mennä enää salille, kun on tehnyt päivän töitä tallilla. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä esimerkiksi tallityö jäykistää ja kuluttaa kroppaa ja tekee siitä useasti varsin toispuoleisen. Hyvällä kehonhuollolla autetaan kehoa pysymään työkykyisenä pitkään ja vammariski pienenee. Työpäivä tuntuu helpommalta, kun oma fyysinen kunto ja tietoisuus omasta jaksamisesta paranee.
Kuntovalmennukset ratsastajille

Kilpaurheilijoille

Kisapäivät ovat pitkiä ja raskaita. Ilman riittävää fyysistä kuntoa, oikein ajoitettua ja oikeanlaista ravitsemusta ja palautumista, ei päästä huippusuorituksiin. Kun halutaan tehdä oikeasti tulosta, tulee panostaa entistä enemmän itseensä ratsastajana ja kilpaurheilijana.

Kysy lisää, niin suunnitellaan sinulle sopiva personal trainer -kuntovalmennuspaketti!

Leader Pohjois-Savo

Leader-rahoituksella on toteutettu monta unelmaa pienten yritysten alkutaipaleella ja kehityksessä. Ota yhteyttä paikalliseen Leader-ryhmään, niin selvitetään tukimahdollisuutesi jo alkuvaiheessa!

Highway Savo
Leader EU